Cenu mesta Prešov za rok 2003 dostali kardiológ Juraj Fabián a združenie Barličk

15.07.2004 Celý región

Najuznávanejší slovenský kardiológ Juraj Fabián z Bratislavy a predsedníčka občianskeho združenia Barlička Anna Kvokačková prevzali 14. júla osvedčenie o ude...
Najuznávanejší slovenský kardiológ Juraj Fabián z Bratislavy a predsedníčka občianskeho združenia Barlička Anna Kvokačková prevzali 14. júla osvedčenie o udelení Ceny mesta Prešov za rok 2003. Odovzdal im ho primátor Milan Benč.

Samosprávne orgány tak symbolicky odmenili tých, ktorí úspešne reprezentujú centrum Šariša. Dovedna prišlo mestskému úradu 14 návrhov na 11 laureátov, z toho na siedmich jednotlivcov a štyri kolektívy.
Prešovský rodák Fabián, ktorý roztlieskal účastníkov slávnosti v obradnej sieni prešovskej radnice pozdravom v írečitej šarištine, neskrýval dojatie. \"Je to pre mňa unikátny zážitok, lebo ja som zbieral ceny profesionálne za nejaké výkony, za nejakú prácu. Toto je cena, ktorá hodnotí môj život, ktorá má pre mňa neuveriteľne emocionálny náboj a vysoko si ju vážim, \" povedal.
Kvokačková vo svojej reakcii uviedla, že ocenenie berie ako ocenenie práce telesne postihnutých deti a mládeže, ktoré sa chcú presadiť v živote a aj sú dravé po ocenení tak ako každý zdravý človek. \"Na túto prácu treba celého človeka a s celým srdcom, \" zvýraznila na okraj mnohých aktivít združenia Barlička, ktoré funguje od roku 1999 ako združenie rodičov telesne postihnutých detí. Viac ako dva roky prevádzkuje v Prešove centrum mládeže Radosť.
Profesor Fabián dostal cenu za celoživotné dielo, Barlička napr. aj za to, že na Festivale telesne postihnutých umelcov v Olomouci v roku 2003 jej členovia získali vo všetkých súťažných kategóriách prvé miesta.

(jj)
 

Vyberte región